گزارش: ژاکاو نیک

از جمله ویژگی‌های شاخص خیزش سراسری مردم ایران در داخل و خارج از کشور علیه رژیم دیکتاتوری جمهوری اسلامی، حضور اعضای جامعه‌ی +LGBTQ به صورت آشکار و با شعارها، کنش‌ها و دیوارنویسی‌های مختص به آنها است.

این مسئله در شرایطی اتفاق می‌افتد، که تنها در طی یک سال اخیر بارها رژیم در آسیب رساندن به این جامعه تلاش کرده است، از سخنان نفرت پراکنانه‌ی رئیسی که در آن از الفاظ توهین‌ آمیز استفاده کرد گرفته، تا صدور حکم اعدام برای دو فرد لزبین در زندان ارومیه. با این وجود، حضور آشکار و خودجوش اعضای این جامعه نشان از این دارد که مقاومت برای آزادی و رهایی که یکی از ارکان انقلابِ ژن، ژیان، ئازادی است، مبدل به بخشی از هویت جمعی این جامعه شده است.

علاوه بر حضور مستمر اعضای این جامعه در تجمع‌های خارج از کشور، حرکت‌های اعتراضی چشم‌گیر آن‌ها در داخل کشور نیز توجه‌ زیادی را به شهامت و مقاومت آن‌ها جلب کرده است؛ حرکت‌هایی اعتراضی که این روزها با عنوان «موج رنگین کمان» از آن یاد می‌شود.

عمده‌ی حرکت‌های اعتراضی جامعه + LGBTQ ایران در این کمپین به سه دسته تقسیم می‌شود؛ بوسه در ملاعام، بالا بردن پرچم‌های جامعه‌ی ترنس و جامعه‌ی +LGBTQ و دیوارنویسی‌ و چسباندن شعار به دیوارها.

نخستین تصویر از این حرکت‌های اعتراضی که به طور گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، متعلق به فردی است که در یکی از خیابان‌های شهر آمل، پرچم جامعه‌ی +LGBTQ را که روی آن عبارت #woman_life_freedom نوشته شده، بالا برده است. حالا پس از مدت کوتاهی این حرکت تبدیل به کمپینی اعتراضی شده است که افراد جامعه‌ی +LGBTQ پرچم‌ها و نمادهای خود را در مکان‌های عمومی و حتی شهرهایی با اقشار مذهبی بالا برده و ضمن اعلام موجودیت، همراهی آشکار خود را با انقلاب ایران اعلام می‌کنند.

همچنین در تاریخ ۲۷ آبان، اولین تصویر بوسه‌ی دو فرد در باغ ملی (میدان شهدا) اراک موجب ایجاد موج جدیدی از بوسه‌های اعضای این جامعه در ملاعام شده است، از نمونه‌های بعدی بوسه‌ی دو فرد در کنار برج آزادی تهران است. همچنین در تصویری دیگر دو فرد در حین بوسیدن یکدیگر پرچم جامعه‌ی +LGBTQ را نگه‌داشته‌اند.

علاوه بر تصاویر پرچم رنگین‌کمان و بوسه‌های افراد + LGBTQ شعارنویسی‌ها در رابطه با این جامعه نیز همچنان ادامه داشته است؛ در تاریخ ۲۶ آبان، شعارنویسی‌هایی با مضامین «برای LGBT» و «LGBT LIFE LIBERTY» از تبریز منتشر شد و پس از آن در تاریخ ۲ آذر، تصاویری از شعار نویسی در مهاباد منتشر شد که در آن اعضای جامعه‌ی +LGBTQ این شهر پیام‌هایی را به زبان‌های کُردی و فارسی بر صفحاتی نوشته و به نیمکت پارک‌ و دیوار چسبانده بودند؛ پیام‌هایی مثل«این صدای جامعه‌ی +LGBTQ مهاباد است».

پس از آن هم تصاویری از شعار نویسی بر روی تخته‌ی وایت برد کلاس و دیوارهای خوابگاه دانشگاه الزهرا و دیوارهای دانشگاه فرهنگ و هنر تهران منتشر شد. همچنین در تاریخ ۲۸ آبان، ویدیوی کوتاهی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن فردی در یکی از پارک‌های تهران در حال پخش کردن کاغذی ‌است که روی آن پرچم رنگین‌کمان نقاشی شده و پشت آن نوشته شده است: «خانواده‌ی LGBTQ+ در کنار شماست».

کمپین موج رنگین‌کمان که به صورت خودجوش و بدون وابستگی به هیچگونه سازمانی توسط اعضای جامعه‌ی +LGBTQ داخل ایران شکل گرفته است، در خود پیام مهمی دارد؛ مقاومت برای آزادی، ما را مانند یک زنجیر از آمل، مهاباد، اراک تا تهران به هم وصل می‌کند، و صدای انقلابی ما با شجاعت تمام تکثیر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید